The Broad is an artful addition to downtown L.A.

The 5 most refreshing ice cream shop designs from across the globe

Studio Isabell Gatzen's DEBUT collection is serene and symmetrical

Max Lamb and dzek present 'marmoreal, bathroom, furniture'

nendo works 2014-2015 - the art of storytelling

Salone del Mobile – Why does it matter?

Google unveils plans for new community-focused campus

WE DO WOOD

Deer Card

XTable by MAYICE

Codolagni Design Studio

Andreas Martin-Löf's family retreat makes the most out of its steep location

theface_martinlof_aspvik

Andreas Martin-Löf Arkitekter designed a two-storey family home on a hillside overlooking the Stockholm archipelago, near the town of Aspvik. During the construction, the architects had to face several challenges due to the extreme steepness of the site and its already existing two constructs. In 1910, a Chinese-style lookout-tower was raised to make the most out of the panorama of the Stockholm shipping lane. In the ‘50s, the current owner’s family bought the plot, and extended the tower with a single-storey family home in the Period style.

theface_martinlof_aspvik_section2


The newest and biggest addition had to be built in a way that it would contain all the necessities and comforts of a 21st century family retreat, but would not oppress the earlier buildings while taking their stylistic characteristics into consideration. And this is when the steepness of the site comes handy: a two-storied building could be raised that, upon inspecting from the original house, looks like a modest outbuilding between two pine trees. In fact, in contains an entrance hall, bedrooms, bathroom, and even a sauna on the lower floor, while the upper one is a single huge space uniting the kitchen, dining, and living areas. Designed for all-year use, the house also features an infinity swimming pool made of a concrete treading wall that was cast on the spot. 

theface_martinlof_aspvik2

theface_martinlof_aspvik1

theface_martinlof_aspvik3

The structure of the house is made up of a steel frame hidden behind a plywood cladding to provide warmth, while the generous use of glass ensures that the rooms get plenty of natural light. The custom glazing is a detail taken from the original ‘60s house, while the concrete plinths, on which the house stands, were angled by 5 degrees, taking a subtle reference to pagodas. The roof was also borrowed from the tower, but the rest of the architecture is kept 21st-century minimal resulting in a tastefully contemporary holiday home.

theface_martinlof_aspvik4

theface_martinlof_aspvik5

theface_martinlof_aspvik6

theface_martinlof_aspvik_plan




theface_martinlof_aspvik_section

Source: Domus
Photos: Åke E:son Lindman

Holiday Home , Sweden

Lille Arøya Cabin rebuilt on a remote Norwegian island

2016-02-03

Mikou Studio designs swimming pool of fluidity and openness

2016-02-02

Simple & striking pedestrian bridge by Teiknistofan Tröð

2016-01-28

Walkway bridge to ease urbanisation process in rural China

2016-01-26

Swiss National Museum gets a contemporary wing

2016-01-22

The Interrobang building woos Gangnam with its unusual volume

2015-12-09

Shift Architecture's geometric museum extension

2015-12-03

Spanish town Olot's new tourist info center relocated to former hospital

2015-11-30

Berger & Berger's breathtaking extension of the Lambert Collection

2015-11-24

Gallery, archive, and studio in one by NORD architects

2015-11-23

Magical Woodland Cabin by De Rosee Sa Architects

2015-11-18

Muji taps a trio of designers to create small prefab 'huts'

2015-11-17

BIG's first structure for Hualien Residences completed

2015-11-16

Carles Enrich's latticed elevator connects old and new town

2015-11-13

AllesWirdGut's tasteful repurposing of an old farmhouse in Burgenland

2015-11-11

EXE Studio's house in the Serbian mountains combines contrasting volumes

2015-11-09

Yasunari Tsukada's Community Centre blends in its residential neighbourhood

2015-11-04

The Bouroullec's Kiosque premieres at the Tuileries for FIAC

2015-10-22

Hunting house in the Lithuanian forests is a shelter and a family home

2015-10-15

Glass shell addition makes 'Nature House' self-sustainable

2015-10-12

Vivood Landscape Hotel has 25 separated suites

2015-09-15

Linearscape's suspended bridge brings walkers above tree level

2015-09-11

OFIS Architects and Harvard students team up for mountain shelter project

2015-09-09

Andreas Martin-Löf's family retreat makes the most out of its steep location

2015-09-04

The Broad is an artful addition to downtown L.A.

2015-09-02

MMX architecten + Jord den Hollander design fun Botel extension

2015-09-01

Taturo Atzu cereates a temporary public space on top of old Amsterdam church

2015-08-31

SO-IL proposes a Brooklyn gallery with unique geometry

2015-08-27

Olafur Eliasson celebrates pedestrians and sailboats with Cirkelbroen

2015-08-26

Pure, spiritual, and minimal family chapel by Gerhard Sacher

2015-08-17

Dolomites look-out debuts as designed by Messner Architects & Franz Messner

2015-08-13

The Eden Villa is inspired by lemon trees

2015-08-11

Kubo Tsushima's rainbow ornament in wedding chapel

2015-08-07

BCMF and MACH team up to design a stunning Bar-Gallery-Pool combo

2015-08-06

Medieval tower's masterful extension by Gianluca Gelmini

2015-08-03

Max Touhey captures the striking architecture of abandoned TWA Terminal

2015-07-31

ARX Portugal build new home for Abrantes Municipal Market

2015-07-24

Illustration turned 3D in Birds Eye viewhouse by Noma Bar

2015-07-22

Pedestrian bridge Luchstingel reconnects abandonned area to central Rotterdam

2015-07-20

Kengo Kuma designed a stunning plastic tea house

2015-07-03

Camping made glam at St Jerome's - The Hotel

2015-06-29

Moreau Kusunoki announced as winner of Guggenheim Helsinki competition

2015-06-25

Reading and meditation under one roof in seaside library by Vector Architects

2015-06-22

Music Library houses over 10 000 vinyls in Seoul

2015-06-08

Arno Brandlhuber builds lakeside Antivilla as his holiday studio

2015-06-01

Herzog & de Meuron design elegant new stadium for Bordeaux

2015-05-29

Szczecin Philharmonic Hall is the 2015 winner of the Mies van der Rohe Award

2015-05-18

Kiosk by Studio Dessuant Bone celebrates artisan coffee in central Paris

2015-03-17

Apple's new Hangzhou store by Foster + Partners

2015-02-19

TreeHotel, Harads Sweden

2014-12-29

ABOUT

We are a bunch of creatives from very diverse backgrounds, like architecture, interior architecture, design and graphics design held together by our passion for fresh ideas, new technology, alluring concepts, effortless fun, relentless design, products, and dreams. All of us are a working professional creating living spaces, environments in a daily basis focused on three areas like homes, work- and leisure-spaces.

We want to include you in this flow of creativity through our selection on how we work, live and play.

Contact

CONTACT US IF:

  • you just wanna chat,
  • you want to get to know us,
  • you want to advertise in here,
  • you want to collaborate

PLEASE COMPLETE, SO WE KNOW YOU ARE HUMAN

CLICK SUBMIT IF:

  • you want to submit a project,
  • you want to send your work,
  • you want to tell about an event,
  • you want to share a photos or videos

Submit

CONTACT US IF:

  • you just wanna chat,
  • you want to get to know us,
  • you want to advertise in here,
  • you want to collaborate

PLEASE COMPLETE, SO WE KNOW YOU ARE HUMAN

CLICK SUBMIT IF:

  • you want to submit a project,
  • you want to send your work,
  • you want to tell about an event,
  • you want to share a photos or videos
Upload File